+359 886 458 495
+359 876 310 132
Град: Изберете град Дата за доставка: Изберете дата
ПРОМЕНИ
КОШНИЦА0 Избрали сте 0 продукта на стойност 0 лв.
offers
Приятели
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ
epay
easypay
visa
mastercard
КОНТАКТИ

A1:+359 886 458 495

Виваком:+359 877 126 040

Теленор:+359 890 920 219

Скайп: flo.bg

E-mail:sales@flo.bg

Отпразнувайте вашата любов с нашите преференциални цени

Засвидетелствайте вашата любов с нашите специални предложения! FLO.BG ще добави Безплатно Плюшено Сърце към всеки букет поръчан Предварително за Свети Валентин! Не пропускайте да направите деня специален за вашата специална дама. Само в един магазин за доставка на цветя с такова голямо разнообразие на продуктите и възможност за избор, можете да постелете пътят към сърцето на любимата жена с искрени чувства, въплатени в нашите цветни и ароматни предложения, опаковани професионално и с много чувство за нашите клиенти.

 Свети Валентин е един от празниците, които сме взаимствали от Римо-католическата църква, но само и единствено неговото красиво значение – да доставяме любов. В Православната празника се чества на 30 юли.

 В исторически план празникът е кръстен на християнски мъченик, носещ името Валентин, който е живял през III век след Христа. Първоначално той се е чествал като римокатолически празник, но през Средновековието кралските особи го перифразирали в романтичен. Още тогава се зародила традицията да се поднасят дарове на този ден – рисувани късчета хартия, откъдето водят началото си и така познатите ни валентинки. Това е и периода, когато са се зародили повечето от легендите, които днес знаем за празника Свети Валентин. Някои от най-известните твърдят, че нощта преди мъченичеството на свети Валентин, той от своята килия е изпратил любовно писмо на дъщерята на тъмничаря, като го подписал От твоя Валентин. В повечето от тези легенди именно датата 14 февруари е свързваната с мъченичеството и смъртта на светеца.

 Ако обаче погледнем още малко назад ще видим, че този празник като символ на любовта, плодородието и зараждането на живота, се е чествал в дълбока древност. В Древна Елада например времето от средата на януари до средата на февруари бил наречен месец Гамелион и бил посветен на свещения брак на главните богове Зевс и Хера.

 В Древен Рим пък на 15 февруари се е чествал празникът на бога на плодородието Луперкус, като в чест на него са принасяни в жертва кози, а мъжете облечени в кози кожи са тичали из улиците и са пиели вино. Много девойки слизали в града именно за това събитие, защото се вярвало, че ако тогава мъж в козя кожа я докосне, ще има многодетно семейство и леко раждане.

 И още много, много легенди идват при нас още от древността през новите векове, та чак до Съвремието. За да не ни позволят да забравим едно от най-важните чувства, движили човечеството през хилядолетната му история – любовта, заради която са се случвали и още се случват какви ли не лудости. И заради която ние сме това, което сме в момента – същества с много емоции и чувства. Споделете своите като поднесете нещо скъпо на любимия човек и му докажете своята преданост и обич. По-прекрасен дар от това няма!

 Към пълната версия Към мобилната версия