+359 886 458 495
+359 876 310 132
Град: Изберете град Дата за доставка: Изберете дата
ПРОМЕНИ
КОШНИЦА0 Избрали сте 0 продукта на стойност 0 лв.

Гербер - африканска маргаритка

Гербера, известен още като маргаритка  или африканска маргаритка, е популярно и жизнено цвете, което принадлежи към семейство слънчогледови (Asteraceae). Произхождащи от Южна Африка и Азия, цветята на гербера придобиха световна популярност със своите зашеметяващи цветове, дълъг живот във ваза и широка гама от приложения във флорални аранжировки.

гербер

Цветето на гербера се характеризира с големи, подобни на маргаритки цветове, които се предлагат в широк спектър от цветове, включително  червени, оранжеви, розови, жълти и бели. Цветовете на гербера могат да достигнат до 10 сантиметра в диаметър и са заобиколени от яркозелена зеленина. Венчелистчетата на цветето често са кадифени и имат гладка текстура.

Символични значения на цветето  Гербер  

Една от причините за популярността на цветето Гербер е способността му незабавно да повдига настроението и да добавя цвят към всяко пространство. Те обикновено се използват във флорални аранжировки, букети и като рязани цветя поради дълготрайния им характер.

Освен с естетическата си привлекателност, цветето  Гербер е известно и със своите символични значения, които варират в зависимост от цвета. Например червените гербери символизират любовта и страстта, докато жълтите символизират приятелството и радостта.

доставка на букет от гербер

Освен декоративните си приложения, цветята на гербера имат и няколко практически приложения. Често се използват   за украса на събития, сватби и различни тържества. Освен това екстрактите от гербери и етеричните масла се използват в продуктите за грижа за кожата поради техните хидратиращи и успокояващи свойства.

Грижата за цветята на гербера е сравнително лесна

Те виреят в добре дренирана почва и предпочитат умерена слънчева светлина. Необходимо е редовно поливане, за да се поддържа почвата влажна, но не и преовлажнена. Премахването на прецъфтелите цъфтежи ще насърчи непрекъснатия цъфтеж.

Цветята гербери могат да се отглеждат както на открито в градини, така и на закрито в саксии, което ги прави универсални растения за любителите на градинарството.

В заключение, цветето гербер е красиво и универсално растение, известно със своите живи цветове, дълъг живот във ваза и широка гама от приложения. Независимо дали се използват във флорални аранжировки или се отглеждат в градини, тези цветя, подобни на маргаритки, добавят нотка жизнерадост и елегантност към всяка обстановка.

Със своя зашеметяващ външен вид и лекота на грижа, цветето Гербер продължава да очарова любителите на цветята по целия свят.

Към пълната версия Към мобилната версия